LAZY AFTERNOON – JUST AS POOR AS BEFORE

Artiest info
Website
facebook
Label: Paraply Records
Info: Hemifran
 

Gotland is een Zweeds eiland in de Oostzee met een kleine 60.000 inwoners en met de rozenstad Visby als het bekendste plaatsje op het eiland. Maar het herbergt ook de zevenkoppige formatie ‘Lazy Afternoon’, één van de betere Americana-groepen van Europa die typische Amerikaanse muziekstijlen als Cajun, Tex-Mex en country in hun songs verwerken. In het verleden kon u hier al lovende recensies lezen van hun albums “Whatever!” uit 2016 en “Almost Home” uit 2019. Daar komt nu een derde mooie plaat van het septet bij via de nieuwe dertien liedjes bevattende cd “Just As Poor As Before”.

Oprichter, zanger, songschrijver en centrale figuur van ‘Lazy Afternoon’ is Bo Ahlbertz maar er zijn nog twee andere vocalisten die het zingen van deze nummers voor hun rekening nemen met leadzangeres Cristina Säfsten op akoestische gitaar en Elvira Hall op fiddle en wasbord. De andere vaste bandleden zijn Jörgen Ahlqvist op accordeons en melodeons, Lars Johansson op basgitaar, Pontus Nordborg op elektrische gitaar en dobro en Stefan Magnusson op drums.

De dertien nummers op “Just As Poor As Before” zijn allemaal nieuwe eigen composities van Bo Ahlbertz en afwisselend andere bandleden als co-writers. Vrolijkheid en plezier is het codewoord voor alle tracks op deze plaat maar wij hebben zoals meestal toch een voorkeur voor de echte Cajun- en Tex-Mex-nummers zoals opener “Who Am I To Say” (zie 1e audiovideo) of de op de tweede audiovideo te horen titeltrack “Just As Poor As Before”.

Andere meezingers op dit album zijn “Over The Mountains”, “I’ll Be Going Home”, het zeer dansbare “Summer Wind”, de heerlijke ballad-tearjerker “A Song For You” en de hartverwarmende accordeonklanken in afsluiter “Wild”. Alle songteksten werden keurig op een bij de cd gevoegd boekje weergegeven zodat de luisteraar indien gewenst kan meezingen met al deze liedjes. ‘Fun Fun Fun!’

(valsam)
“With the summer and sunshine coming soon, music fans can upgrade their holidays by listening to the excellent third album from the Swedish septet ‘Lazy Afternoon’. On ‘Just As Poor As Before’ they are enthousiastically showing off their great skills to play Americana, folk, rock, country, Cajun and Tex-Mex music in 13 self-composed songs. Fun, Fun, Fun guaranteed!“ – www.rootstime.be